Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Gazipaşa Artvin Uçak Bileti


En Ucuz Artvin Uçak Bileti Satın Al

Artvin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan önemli şehirlerden biridir. Muhteşem doğasıyla çok beğenilen Artvin şehrinin doğasını ve tarihi dokusunu görmek isteyenler internet sitemizi ziyaret ederek ucuz uçak bileti satın alabilirler. İnternet sitemiz üzerinden girişi yapıldıktan sonra kalkış ve varış yerleri seçilmelidir. Ardından uçuş günü tarih ve saati belirlenerek tüm uçuşlar listelenmektedir. Burada Artvin’e gerçekleştirilecek tüm uçuşlar listelenmektedir.

Buradan kendinize uygun uçuşlar tercih edilerek Artvin’e rahatlıkla gitme fırsatı yakalayabilirsiniz. Sitemizin çeşitli kampanya ve indirimlerinden faydalanabilmek için sürekli takip etmenizde fayda vardır. Ayrıca sitemizden erken rezervasyonlarla uçak bileti satın almanız halinde bilet maliyetleri çok fazla düşecektir. Artvin’in doğal ve tarihi güzelliklerini görmek ve Artvin’de keyifli dakikalar yaşamak için hemen ucuz Artvin uçak bileti satın alabilirsiniz. Uçak bileti sayesinde kısa sürede Artvin’e ulaşabilir ve keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz. Artvin’in nüfusu 169.674 kişidir. Artvin’in yüz ölçümü ise 7359 km2’dir. 

Artvin’in ilçeleri, Artvin (merkez), Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Murgul, Şavşat, Yusufeli’dir. Artvin’in yöresel mimarisi, festivalleri ve doğasını görmek isteyenler hemen internet sitemize giriş yaparak keyifli dakikalar geçirmeye başlayabilirler.

Artvin’e Ne Zaman Gidilmeli?

Artvin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer aldığı için Karadeniz ikliminin etkisi altındadır. Bu nedenle Artvin sık sık yağış alan bir yer olduğu için Artvin’e gidilecek en doğru zaman ilkbahar ve yaz aylarıdır.

Artvin’in Tarihi

Artvin’in kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Ancak M.Ö.2000 yılında Hurriler’in kurduğu yerleşim birimlerinin bulunduğu söylenmektedir.Hurriler’den sonra Artvin Bölgesi Hitit İmparatorluğu’nun etkisi altına girmiştir. Daha sonra Kimmerler ve İskitlerinhakimiyet kurduğu Artvin orta çağda da Bizans İmparatorluğu’nun etkisi altına girmiştir. Selçuklu, Saltuk, Moğol (İlhanlı), Timur, Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Safevi Devletleri’ni de barındıran Artvin şehrinin Osmanlı himayesine girme dönemi Yavuz Sultan Selim zamanında gerçekleşmiştir.  Osmanlı döneminde Ruslar’a verilen Artvin şehri 1921 yılında Türkiye topraklarına katılmıştır. Ayrıca 24 Nisan 1924 tarihinde Artvin il olmuştur.

Artvin Nerede?

Artvin şehri Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer almaktadır. Artvin doğuda Ardahan, güneyde Erzurum, batıda Rize, kuzeyde Karadeniz ve kuzeydoğusunda ise Gürcistan ile çevrilidir.

 

 

Artvin’in İklim ve Bitki Örtüsü

Artvin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer aldığı için Karadeniz ilkimi hakimdir. Ancak Artvin’in bazı kesimlerinde iklimler değişiklik gösterebilmektedir. Kıyı kesimlerde Karadeniz iklimi görülmekle birlikte Borçka ve merkezde kışlar soğuk ve sert geçmektedir. Borçka ve merkez bölgelerde yazın yağışlar az geçerken kıyı kesimler bir hayli yağışlıdır. Ardanuç ve Yusufeli bölümünde ise Akdeniz ikliminin etkileri görülmektedir. Kışların ılık geçtiği Yusufeli ve Ardanuç’ta yazlar sıcak ve kurak geçmektedir. Artvin çok yağış alması nedeniyle bitki örtüsü ormanlardan oluşmaktadır. Köknar, sarıçam, kayın, meşe, kestane, kızılağaç, ıhlamur, gürgen, akçaağaç, dişbudak, ceviz, üvez, kavak, söğüt, akasya kayacık, karaağaç, huş, ardıç, şimşir, fıstık çamı, porsuk ağaç türleri Artvin’de çok bulunmaktadır. Dünyanın en önemli ekosistemi arasında bulunan Artvin’de birçok ağaç çeşidine rastlamak mümkündür. Artvin bitki örüsü ve iklimi ile eşsiz bir güzelliğe sahip Karadeniz’in önemli şehirlerinden biridir.

Artvin Lezzetleri

Artvin mutfağı da diğer illerin mutfağı gibi bir hayli zengindir. Türkiye’nin her köşesinde lezzetler farklılık gösterebilmektedir. Artvin’de de yöresel yemekler çok fazladır. Artvin’in önemli lezzetlerinden biri olan kuymak ve ağartı çok tercih edilmektedir.  Artvin’in yöresel lezzetleri arasında Hinkel,cergebas, bişi, katmer, erişte, lokum (lokma) yer almaktadır.  Ayrıca bu bölgede kışın saklanması için kavurma çok yapılmaktadır. Yörenin en önemli yemeklerinden bir ise şiş ve taze etle hazırlanan kebaplardır. Artvin’e geldiğinizde bu kebabı mutlaka tatmanız gerekmektedir. Keşkek yine Artvin’de çok yapılan lezzetler arasında yerini almaktadır. Hamsili pilav, hamsili buğulama, hamsili mısır ekmeği (cadı), hamsi salamura önemli balık yemekleri arasında yer almaktadır. Artvin’in tatlı çeşitleri arasında Hasuta, kaysefe, zurbiyet, ballı lokum önemli bir yere sahiptir. Çılbır, kaygana, yağlı, lorlu ve sadece etle yapılan yahniler Artvin’e gittiğinizde mutlaka tadılması gereken özel lezzetler arasında yer almaktadır.

Artvin’de Gezilecek Yerler

Cami ve Türbeler

Ortacalar Merkez Camii (Arhavi ilçesi), Muratlı Camii (Borçka ilçesi), Esenköy Camii (Murgul ilçesi), Kocabey Camii (Şavşat ilçesi), Demirkent Camii (Yusufeli ilçesi), İskender Paşa Camii ve Türbeleri (Ardanuç İlçesi)

Göller

Borçka Karagöller, Şavşat Karagöl

Köprüler

Berta Köprüsü, Ortacalar Çifte Köprü

 

Çeşmeler

Çelebi Efendi Çeşmesi

Kaleler

  • Artvin (Livana) Kalesi
  • Şavşat (Satlel) Kalesi
  • Ardanuç (Gevhernik) Kalesi

Milli Parklar

  • Karagöl Sahara Milli Parkı
  • Hatila Vadisi
  • Camili-Efeler Tabiatı Koruma Alanı
  • Camili-Gorgit Tabiatı Koruma Alanı

Göller

Borçka Karagöller, Şavşat Karagöl

Kilise ve Manastırlar

Altıparmak (Barhal) Manastır Kilisesi Camii (Yusufeli ilçesi ), Hamamlı (Dolıshana) Manastır Kilisesi (Merkez), İşhan Kilisesi (Yusufeli ilçesi), Yeni Rabat Kilisesi (Ardanuç ilçesi), İbriga Şapeli (Borçka ilçesi), Tibeti Kilisesi ( Şavşat ilçesi), Köprülü Kilise ( Şavşat ilçesi), Porta Manastır Kilisesi (Merkez), Dörtkilise Manastırı (Yusufeli ilçesi)

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Artvin hediyelik eşya yönünden bir hayli zengin şehirlerimizdendir. Bu nedenle Artvin’e geldiğinizde sevdiklerinize Artvin’den hatıra değerli eşyalar satın alarak dönebilirsiniz. Ağaç oyma ve filiz dal kabuğundan örülen eşyalar ile toprak çanak ve çömlekler Artvin’de bulabileceğiniz önemli hediyelik eşyalardandır. Artvin’in meşhur çayı, asma yaprağı, tereyağı, kara hurması, taş bebekleri, ıhlamuru, cevizi ve ahşap eşyaları yine çok tercih edilen hediyelik eşyalar arasında yer almaktadır. Artvin kilimleri de bir hayli meşhurdur. Artvin kilimlerini satın alarak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Bunları Yapmadan Gitmeyin

Artvin’e geldiğinizdeKafkasör Yaylası’nda yapılan meşhur Boğa güreşleriniizlemelisiniz. Ayrıca Artvin’e özgü doğal güzellikleri mutlaka ziyaret etmeli ve unutamayacağınız anlar yaşama fırsatı elde etmelisiniz.Borçka ve Karagöller ile Camili Havza Artvin’de görülmesi gereken önemli yerler arasındadır. Artvin Çoruh bölgesinde rafting yapılmaktadır. Artvin’e gittiğinizde mutlaka rafting keyfi yaşamalısınız.

Artvin Havalimanları

Artvin’de herhangi bir havalimanı bulunmamaktadır. Bu sebeple Artvin’e seyahat edecek kişiler en yakın havalimanı üzerinden Artvin’e rahatlıkla ulaşabilmektedir.Artvin’e en yakın havalimanları arasında Erzurum ve Trabzon Havalimanları yer almaktadır. Artvin’e uzaklık bakımından çok yakın olan Erzurum ve Trabzon Havalimanları çok kullanılan havalimanları arasındadır. Erzurum Havalimanı’nın Artvin’e uzaklığı 203 km’dir. Trabzon Havalimanı’nın Artvin’e uzaklığı incelendiğinde 244 km olduğu bilinmektedir.Artvin’i ziyaret edecek kişilerin bu havalimanlarını kullanarak keyifli bir uçuş gerçekleştirebilirler.

 

 


Gazipaşa - Artvin uçak bileti

Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al

Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.

Gazipaşa Tarihi

Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.

Gazipaşa İklimi

Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.

Gazipaşa Ekonomisi

Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.

Gazipaşa Nüfusu

Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.

Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?

Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.

Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler

Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.

  • Selinus antik kenti
  • Yalan dünya mağarası
  • Koru plajı
  • Kızılin
  • Antıocheıa ad gragum-nohut yeri
  • Lamus-adanda antik kenti
  • Nephelis-muzkent antik kenti
  • Hasdere köyü
  • Halil limanı
  • Bıçkıcı manastırı
  • Lotape
  • Lamus kenti
  • Aytap koyu
  • Kâhyalar plajı ve orman kampı
  • Kral koyu (güney köyü )
  • Korsanların aşk mağarası

 

Gazipaşa Lezzetleri

Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.

  • Laba dolması
  • Hibeş
  • Saç kavurması
  • Saç böreği
  • Enginarlı girit kebabı
  • Sarmaşık kuşkonmaz
  • Hulüklü
  • Lezzet çıkışı
  • Biber frigya dolması
  • Cive
  • Gülüklü çorbası
  • Tavuk suyuna gülüklü çorbası
  • Gökçesu pilavı
  • Alanya bohçası
  • Şilofka
  • Sedik aşı çorbası
  • Hülüklü çorbası
  • Şakşuka
  • Analya kabağı sote
  • Arap kadayıfı
  • Mercimekli dondurma
  • Zerde
  • Kabak çiçeği dolması
  • Börülce salatası
  • Finike usulü muz tatlısı
  • Patlıcan reçeli

 

Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?

Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:

  • Grand akça otel
  • Gazipaşa star otel
  • Selinus beach club otel
  • Delfin hotel

 

Gazipaşa Tedavi Merkezleri

Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.

  • Gazipaşa devlet hastanesi
  • Memorial hastanesi
  • Medstar hastanesi
  • Antalya eğitim ve araştırma hastanesi
  • Özel Antalya yaşam hastanesi
  • Antalya Atatürk devlet hastanesi
  • Özel ofm hastanesi
  • Özel Antalya Anadolu hastanesi
  • Medical park
  • Özel akdeniz şifa hastanesi
  • Sağlık bakanlığı Antalya ağız ve diş sağlığı merkezi
  • Dünya göz hastanesi
  • Uncalı meydan hastanesi
  • Memorial lara tıp merkezi
  • Medstar topçular hastanesi
  • Antalya hayvan hastanesi
  • Aşır aksu devlet hastanesi
  • Özel olimpus hastanesi
  • Akdeniz üniversitesi hastanesi

Gazipaşa-Antalya Havaalanı

Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.

Ayrıca Karabük - Hatay uçak bileti, Mardin - Muş uçak bileti, Adıyaman - Isparta uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.
Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/biletisun/public_html/sehir.php on line 105

Ucuz Gazipaşa Artvin Uçak Bileti

Tüm Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletisun.com'den en son seyahat haberleri ve ucuz uçak bileti fırsatları hakkında mail almak istiyorum: