Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Gazipaşa Bursa Uçak Bileti


En Ucuz Bursa Uçak Bileti Satın Al

Ülkemizin en güzide şehirlerinden biri olan Bursa özellikle Osmanlı Devletinden kalma tarihi eserleri ve eşsiz doğasıyla gezilip görülmeye değer olmakla birlikte artık Bursa ziyaretlerinizi hem hızlı hem de ekonomik bir şekilde yapabilirsiniz. Türkiye’nin 4. Büyük şehri olan Bursa dünyada en yaşanılabilir şehirler listesinde 4. Sırada yer almaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri seçilmiş olmakta ve Bursa’ya yapacağınız ziyaretlerde şehri toplamda 2 günde gezebilmeniz mümkün olmaktadır. 3 milyona yakın nüfusu ile bursa UNESCO Dünya Mirası listesine girmiş birçok tarihi eseri de bulunduran şehirlerimizden biridir. Bunun yanı sıra kış turizmine elverişli oluşu kış aylarında Bursa’yı ziyaret etmeniz için önemli nedenlerden biridir.

Sitemizden satın alabileceğiniz En ucuz Bursa uçak biletleri ile vaktiniziyollarda harcamadan Türkiye’nin diğer bir ucundan en fazla 1 buçuk saatte Bursa’ya ulaşabilirsiniz. Sitemizde yer alan Bursa uçuşları ile ilgili seferleri sorgulayabilirsiniz, bayram dönemlerinde ya da istediğiniz bir zaman ucuz uçak biletinizi ayırtabilirsiniz. Yazımızın devamında ise sizlere Bursa ziyaretleriniz için bir gezi rehberi oluşturacağız.

Bursa’ya Ne Zaman Gidilir?

Bursa iklim bakımından geçişli özellikler göstermektedir. Hem karasal hem de Marmara ikliminin etkisi altındadır. Bir kısmı deniz etkisi sebebiyle daha ılıman iken bir kısmı karasal iklime sahiptir. Yağışları iç Anadolu bölgesi şehirlerine göre aha fazladır. Kış aylarında en düşük sıcaklık -25 derecedir. Ancak eksinin altında geçen gün sayısı çok fazla değildir. İç Anadolu bölgesine göre daha ılımandır. Bursa’nın bitki örtüsü de iklimine bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Gür ve yeşil bir bitki örtüsü bulunmaktadır. Özellikle denize yakın kısımları, meyve ağaçları ve ormanlar bakımından çok zengindir. Sebze ve meyve yetiştiriciliği için son derece uygun bir ilimizdir. Seracılık nispeten gelişmiştir. Dağ köylerinde şeftali, böğürtlen, elma yetiştiriciliği yapılır. Bağcılık da yaygındır. Bursa’ya gitmeniz için en ideal aylar, sonbahar ve ilkbahar aylarıdır. Yazın sıcaktır ve bir miktar da nemlidir. Bursaya giderken yanınıza her ihtimale karşı kalın bir kıyafet almanız tavsiye edilir.

Bursa Nerededir?

Bursa Marmara denizinin kuzey kısmında yer almaktadır. Dolayısıyla Marmara bölgesinin şehirlerinden biridir. Doğudan ve batıdan olmak üzere Bilecik ve Balıkesir şehirlerinin arasında yer almaktadır.

Bursa’nın Lezzetleri 

Bursa mutfağına ait lezzetlerin hemen hepsi Osmanlı mutfağından miras kalmış olan lezzetlerdir. Tarihte başkent olmuş bursa, Osmanlı mutfağına ait birçok lezzeti barındırmakta birlikte en ünlü lezzetleri kebapları ve kestane şekeridir. Elbette İnegöl köftesini es geçmemek gerekmektedir. bursa mutfağına ait tüm lezzetler listemizde sıralanmıştır.

  • Zeytin ve peynirli ekmek köftesi
  • Lahanalı Bursa hilali
  • Kestaneli lahana sarması
  • Kemalpaşa tatlısı
  • Pideli köfte
  • Muradiye çorbası
  • Bursa kebabı
  • Uludağ pilavı
  • Bursa lokumu
  • Etli erik
  • Tatlı yahni
  • İnegöl köfte
  • Ayva galyası
  • Kaba köfte
  • Tatlı pidesi
  • Süt helvası
  • Uludağ usulü patates dolması
  • Kestaneli un helvası
  • Kızılbacak otu kavurması
  • İskender
  • Ciğer kebabı
  • İncir dolması
  • Çelik palas keki
  • Köpoğlu

Bursa Gezilecek Yerler

Ulu Camii

Bursa’ya gittiğinizde Ulu Cami’yi görmeden Bursa’yı gezmiş sayılmazsınız. Çünkü burası Bursa’nın Ayasofyası’dır. Ulu camiinin Osmanlı döneminde yıldırım Bayezid tarafından yaptırıldığı bilinir. Camiinin kapalı namaz kılma kısmı, Türkiye’nin en büyük camii kısmıdır. Din adamları tarafından en yüksek mertebedeki 5. İbadethane olarak kabul edilmiştir. Duvarların birçok yerinde Arapça vav harfi yazılıdır ve bu harfin yanında Hz. Hızır aleyhiselamın durduğuna inanılmaktadır.

Türk İslam Eserleri Müzesi

Aynı zamanda yeşil medrese olarak da bilinen bu yapının diğer bir adı sultaniye medresesidir. Yine Osmanlı döneminde Mehmet çelebi tarafından yaptırılmıştır ve Osmanlı dönemi ve öncesine ait dini eserler, silahlar ve ilgi çekici eşyalar burada sergilenmektedir.

Atatürk Evi

Atatürk evi, Atatürk’e vefat ettiği yılda Bursa’ya yaptığı bir ziyaret sırasında hediye olarak verilmiştir. 1973 yılında cumhuriyet bayramı günü müze olarak ziyarete açılmıştır. Kökte Atatürk’e şahsi eşyaları sergilenmektedir.


Tophane

Bursa’nın tüm manzarasını kuş bakışı görmek isteyenler için en ideal mekan tophanedir. Burada tophane parkı, organ bey türbesi ve okçu baba türbesi yer almaktadır. Aynı zamanda tophane saat kulesi de buradadır. Bu kule ilk olarak 1800 yılında inşa edilmiştir. Daha sonra 1905 yılında yıkılıp yeniden inşa edilmiştir.

Uludağ Kayak Merkezi

Bursa’ya gittiğinizde Türkiye’nin en ünlü kayak merkezi olan Uludağ kayak merkezine gitmeden geri gelmemeniz gerekir. Uludağ’ın halk arasındaki ismi keşiş dağıdır. Dağın yüksekliği 2543 m’dir. Burada kayak yaparken bir kış pikniği yapabileniz mümkündür. yaz kış karlı olduğundan her mevsimde gidebilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte kamp yapmak için de oldukça uygun olan Uludağ çok sayıda kayak pisti bulundurmaktadır.

İznik Ayasofya Müzesi

İznik Ayasofya müzesinin Hristiyanlık tarihinde ayrı bir yeri vardır. Hristiyanların bugün bile benimsedikleri kararlar, önceleri bir kilise olan bu müzede alınmıştır. İlk Hristiyan toplantısı burada gerçekleştirilmiştir. Hristiyanların buraya her sene gelerek hac ibadethanelerini gerçekleştirdikleri bilinmektedir. İznik Ayasofya müzesinin Müslümanlar için değeri ise ayrıdır. Burası 800 yıl kadar kilise olarak faaliyet gösterdikten sonra, Orhan Gazi tarafından fethedilmiş ve 600 yıl kadar cami olarak faaliyet göstermiştir. Ayrıca müzede Bizans dönemine ait kalıntılar da sergilenmektedir. Mimarisi ile de ünlüdür. 

Cumalı Kızık

Osmanlı devletin ilk kurulduğu yıllara ait birçok mimari yapı Bursa’nınCumalı Kızık köyünde bulunmaktadır.  Bu köy yurtdışından gelen turistlerin ilgi odağı durumundadır ve 2014 yılında UNESCO dünya mirası listesine girmiştir. Burada Cumalı Kızık etnografya müzesi bulunmaktadır. Köyün ismini veren olay ise hayli ilginçtir. Önceleri Uludağ eteklerinde tek tek bulunan köylere Kızık ismi verilmiş. Ancak bu köylerde yaşayan halk Cuma günlerinde birlikte toplanıp namaza gittiklerinden sonrasında köyün ismi Cumalı Kızık olarak anılmaya başlanmıştır.

Hediyelik Eşya Ne Almalı?

Bursa’yı ziyaret ettiğinizde yakınlarınıza, arkadaşlarına götürebileceğiniz en güzel hediyelik eşyalar arasında İznik çinileri yer almakta. Bunun yanında ipeğiyle ünlü olan Bursa’dan ipek dokuma kumaşlar da satın alabilirsiniz. Bunun yanında çantanıza koyabileceğiniz, dağ böğürtleni, şeftali, kiraz ve incir de hediyelik lezzetler arasında yer almakta. Ünlü bursa bıçaklarından da satın alabilirsiniz.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Bursa’yı ziyaret ettiğinizde, İznik Ayasofya müzesini gezmeden, yeşil medreseyi görmeden ve tophaneye çıkmadan geri dönmeyin. Ayrıca hanlar bölgesini de gezmenizi tavsiye ederiz. Bursa’nın eşsiz doğasını, meyve bahçelerini gezmeden geri dönmemeniz önemlidir. Her şeyden önemlisi ise Bursa’ya gitmişken bir kayak tatili yapmadan dönmeniz olacaktır. Bursa’ya gidip Uludağ’a çıkmadan Bursa’yı gidip görmüş sayılmazsınız. Bursa’da ziyaret edilebilecek birçok tarihi cami ve türbe de bulunmakta. 

Bursa Havaalanı

1944 yılında askeri üs olarak kullanılmaya başlanan bursa havalimanı, sivil trafiğe, askeri üs olarak kullanıma uygun olmamasından dolayı 1997 yılında açılmıştır. Bu sırada proje kapsamında havalimanında önemli geliştirmeler ve düzenlemeler de yapılmıştır. Şu anda iç ve dış hatlara oldukça gelişmiş bir havalimanı olarak hizmet vermektedir.

Ulaşım

Bursa şehir merkezinden havalimanına ulaşmak için rent a car hizmetini tercih edebilir ya da bunun yerine taksi tutabilirsiniz. Aynı zamanda otobüs ve minibüslerle de ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

 

 


Gazipaşa - Bursa uçak bileti

Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al

Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.

Gazipaşa Tarihi

Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.

Gazipaşa İklimi

Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.

Gazipaşa Ekonomisi

Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.

Gazipaşa Nüfusu

Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.

Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?

Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.

Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler

Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.

  • Selinus antik kenti
  • Yalan dünya mağarası
  • Koru plajı
  • Kızılin
  • Antıocheıa ad gragum-nohut yeri
  • Lamus-adanda antik kenti
  • Nephelis-muzkent antik kenti
  • Hasdere köyü
  • Halil limanı
  • Bıçkıcı manastırı
  • Lotape
  • Lamus kenti
  • Aytap koyu
  • Kâhyalar plajı ve orman kampı
  • Kral koyu (güney köyü )
  • Korsanların aşk mağarası

 

Gazipaşa Lezzetleri

Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.

  • Laba dolması
  • Hibeş
  • Saç kavurması
  • Saç böreği
  • Enginarlı girit kebabı
  • Sarmaşık kuşkonmaz
  • Hulüklü
  • Lezzet çıkışı
  • Biber frigya dolması
  • Cive
  • Gülüklü çorbası
  • Tavuk suyuna gülüklü çorbası
  • Gökçesu pilavı
  • Alanya bohçası
  • Şilofka
  • Sedik aşı çorbası
  • Hülüklü çorbası
  • Şakşuka
  • Analya kabağı sote
  • Arap kadayıfı
  • Mercimekli dondurma
  • Zerde
  • Kabak çiçeği dolması
  • Börülce salatası
  • Finike usulü muz tatlısı
  • Patlıcan reçeli

 

Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?

Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:

  • Grand akça otel
  • Gazipaşa star otel
  • Selinus beach club otel
  • Delfin hotel

 

Gazipaşa Tedavi Merkezleri

Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.

  • Gazipaşa devlet hastanesi
  • Memorial hastanesi
  • Medstar hastanesi
  • Antalya eğitim ve araştırma hastanesi
  • Özel Antalya yaşam hastanesi
  • Antalya Atatürk devlet hastanesi
  • Özel ofm hastanesi
  • Özel Antalya Anadolu hastanesi
  • Medical park
  • Özel akdeniz şifa hastanesi
  • Sağlık bakanlığı Antalya ağız ve diş sağlığı merkezi
  • Dünya göz hastanesi
  • Uncalı meydan hastanesi
  • Memorial lara tıp merkezi
  • Medstar topçular hastanesi
  • Antalya hayvan hastanesi
  • Aşır aksu devlet hastanesi
  • Özel olimpus hastanesi
  • Akdeniz üniversitesi hastanesi

Gazipaşa-Antalya Havaalanı

Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.

Ayrıca Muş - Amasya uçak bileti, Bursa - İstanbul uçak bileti, Batman - Gaziantep uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.
Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/biletisun/public_html/sehir.php on line 105

Ucuz Gazipaşa Bursa Uçak Bileti

Tüm Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletisun.com'den en son seyahat haberleri ve ucuz uçak bileti fırsatları hakkında mail almak istiyorum: