Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Gazipaşa Eskişehir Uçak Bileti


En Ucuz Eskişehir Uçak Bileti Satın Al

Türkiye’nin altyapı bakımından en gelişmiş illerinden biri olarak kabul edilen Eskişehir 2014 yılında Dünya Kültür Başkenti seçilmiştir. Eskişehir’in eski dönemlere göre gerek şehir içi düzen bakımından gerekse şehir içi ulaşım bakımından oldukça geliştiği bilinmektedir. Öğrenci şehri olarak bulunan bu şehrimizde, Anadolu ve Osmangazi üniversiteleri bulunmakta ve her yıl binlerce öğrenci Eskişehir’e okumak için gelmektedir. Küçük bir şehir olması, bu öğrenci yoğunluğunun şehri renklendirmesini sağlamaktadır. Gezilip görülebilecek yerleri hayli fazladır. Şehir merkezinde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Eskişehir’i ziyaret etmek isteyen kişiler için bir gezi rehberi oluşturacağımız bu yazımızda Eskişehir’e nasıl gidebileceğinizi de anlatacağız. Eskişehir havayolu ya da karayolu ulaşımı ile gidebilirsiniz. Bunun yanında birçok ilden tren seferleri ile doğrudan Eskişehir’e gelebilmeniz de mümkündür. Eskişehir otogarı şehrin doğu tarafında yer almakta iken tren garı şehir merkezinde çarşıya çok yakın bir konumda bulunmaktadır. En ucuz Eskişehir uçak biletlerini sitemizden temin edebilmeniz mümkündür. Birçok firmanın uçak bileti seferlerini sorgulatabilir, seyahatlerinizi ve ziyaretlerinizi hızlıca gerçekleştirerek gezip eğlenmeye daha fazla vakit ayırabilirsiniz.

Eskişehir’e Ne zaman Gitmeli?

Eskişehir orta Anadolu’da bulunması ve deniz etkisine tamamen kapalı olması sebebi nedeniyle karasal iklimin yaşandığı bir ilimizdir. Kış sıcaklıkları -20lerin altına düşer. Özellikle Aralık ayı son derece soğuktur ve çok sert rüzgârlar birkaç ay boyunca hüküm sürer. Kışın Eskişehir’de yaşamak çok zordur. Yazın ise sıcaklık 40 derecelerin üstüne çıkar ve nem olmadığından dolayı yaz rüzgarları da çok kuru ve yakıcıdır. Eskişehir sınırları içerisinde bulunan Sarıcakaya vadisi, iklim özellikleri bakımından tipik özellikler göstermektedir. Bir mikroklima bölgesi olan vadi, kendi içinde Akdeniz iklimini yaşar. Burada tarım gelişmiştir ve birçok sera bulunur. Zeytin, nar ve kiraz bahçeleri Sarıcakaya vadisindedir. Sebze tarımı da burada gerçekleştirilir. Vadinin oldukça nemli bir havası vardır ve doğal güzelliği görülmeye değerdir. Eskişehir’in genel bitki örtüsü ise bozkırdır. Kışları kar yağışlı geçer. Donlar çok sık yaşanır. Yağmurlar ilkbahar ve sonbaharda yağar. Eskişehir’i ziyaret etmek için en uygun mevsim ilkbahar mevsimidir. Yazın ve son baharda da ziyaret edilebilir. Ancak kışın ziyaret edilmemelidir.

Eskişehir Nerededir?

Eskişehir İç Anadolu bölgesinin Kuzeybatı kesimlerinde yer almaktadır. Eskişehir’e komşu olan iller ise, bolu Ankara Konya afyon Kütahya ve Bilecik’tir.

Eskişehir Lezzetleri

Eskişehir muhacir göçmenlerinin yoğun olarak bulunduğu bir şehirdir. Özellikle hamur işleri konusunda çeşitlilik boldur. Eskişehir’in en ünlü hamur işi lezzeti çiğbörektir. El açması hamurun içine kıyma konur ve ağzı kapatılarak kızgın yağda kızartılır. Eskişehir bu ünlü lezzetlerini ve diğer lezzetlerini tatmak için gidebileceğiniz birkaç lezzet noktası bulunmaktadır. En lezzetli kebabı yemek için Abdüsselam balaban kebaba gidebilirsiniz. Çiğbörek yemek için ise papağan çiğböreği tercih etmelisiniz. Ayrıca tatlı dil köftecisi de Eskişehir’in en ünlü köftecisidir. Eskişehir’e ait olan tüm lezzetler listemizde sıralanmıştır.

  • Göbete
  • Çiğbörek
  • Haşhaşlı ekmek
  • Bıt- bıtı çorbası
  • Sütlü fasulye
  • Mercimekli mantı
  • Dızmana
  • Tava lokumu
  • Yalancı nuga helvası
  • Bamya çorbası
  • Ciğer yahnisi
  • Haşhaşlı dolama
  • Sarı burma
  • Yuvarlak pul böreği
  • Karnabahar çorbası
  • Domates çorbası
  • Patlıcan salatası
  • Turp salatası
  • Kabak tatlısı
  • Kıygaşa
  • Sigara böreği
  • Katlama
  • Kavurma börek

Eskişehir’de Gezilecek Yerler

Eskişehir’de gezip görebileceğiniz yerler arasında yer alan tarihi mekanların dışındaki mekanların büyük bir çoğunluğu sonrada restore edilecek ilgi çekici hale getirilmiş olan mekanlardır.  Porsuk çayı, büyük şehir belediyesinin çalışmaları ile çok daha temiz ve düzenli bir çevreye sahip olmuş ayrıca şehrin bir ucundan Kent parka kadar uzanan bot ve feribot seferleri sayesinde cazibe noktası haline gelmiştir. Porsuk çayının adalar kesiminde, çayın kenarının öğrenciler ve yetişkinler tarafından dinlenmek için kullanıldığını görebilirsiniz.

Eskişehir’e sonradan kazandırılan değerler arasında bir de Savoza bilim parkı yer alıyor. Sazova bilim parkındaki masal şatosu görülmeye değer bir mekan ve arşivinize ekleyebileceğiniz onlarca güzel fotoğraf için son derece müsait bir mekan. Sazova’da bulunan Savoza bilim parkında, inceleyebileceğiniz birçok nesne bulunmakla birlikte en ilgi çekici özelliği, dünyanın çeşitli yerlerinden getirtilmiş özel balık ve sürüngen türlerini inceleyebileceğiniz bir müzenin bulunması. Dekoratif açısından son derece ilgi çekici bir mekan olma özelliğini taşıyan balıklı müzede balık akvaryumlarının yan kısımlarında türler ile ilgili ayrıntılı açıklamalar da yapılmakta.

Balmumu heykel müzesi ve Odunpazarı evleri gezip görmeniz gereken yerler arasında yer almakta. Özellikle Odunpazarı evleri bölgesindeki küçük el işi atölyelerini ziyaret edip birbirinden güzel hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Ayrıca buralarda geleneksel olarak restore edilmiş mekanlarda yasemin şerbeti içebilmeniz de mümkün. Buradan yukarı çıktığınızda en tepede Kurşunlu Külliyesi bulunmakta. Bu külliye özellikle ramazan aylarında dolup taşmakta.

Eskişehir’de alışveriş yapmak için kanatlı ya da es park alışveriş merkezlerini tercih edebilirsiniz. Gece hayatı ve canlı müzik için doktorlar caddesi ve bağlar tarafından bulunan bar ve eğlence yerlerini tercih edebilirsiniz. Bunun yanında Kent parka giderek yapay kumsala eğlenmek için inebilir hatta yapay denizde yüzebilirsiniz.

  • Odunpazarı Evleri 
  • Porsuk Çayı 
  • Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi 
  • Seyitgazi Kervansarayı
  • Selçuklu Hamamı
  • Develik Han
  • Kurşunlu Külliyesi 
  • Lüle Taşı Müzesi 
  • Yunus Emre Müzesi 
  • Antik Yazılıkaya Kenti
  • Aslanlı Mabet
  • Sazova Park

Eskişehir Hediyelik Eşya

Eskişehir’den sevdiklerinize hediyelik eşya götürmek için özellikle doktorlar caddesi ideal alışveriş seçenekleri sunacaktır. Burada yer alan takıcılardan her türlü takıyı satın alabilmeniz mümkündür. Özellikle gümüş ve lüle taşı eşyaları satın almak için ise şehir merkezinde tercih edebileceğiniz en kolay adres esnaf sarayıdır. Burada lüle taşı minik eşyalar ve pipolar bolca bulmaktadır. Aynı zamanda Eskişehir’in tüm gümüşçüleri de esnaf sarayında toplanmış durumdadır. Buradan eşsiz takılar satın alabilmeniz mümkündür. Taşbaşı kısmından da yöresel hediyelikler satın alabilirsiniz.

Bunları Yapmadan Dönmeyin

Eskişehir’e gittiğinizde, Savoza bilim ve kültür parkını ziyaret etmeden geri dönmemeniz tavsiye edilir. Aynı zamanda balmumu heykel müzesi ise odun pazarı evleri, Eskişehir’in cazibe merkezi olan gezilecek yerleri arasında yer almaktadır. Eskişehir’e geldiğinizde Abdüsselam balaban kebapta, essiz yoğurtlu köftenin tadına bakmadan dönmek sizin için büyük kayıp olacaktır. Aynı zamanda Eskişehir’e gelip de doktoralar caddesini gezmediyseniz, barlar sokağına uğramadıysanız Eskişehir’i gezmiş sayılmazsınız. Tadına bakmanız gereken lezzetlerden bir diğeri ise Eskişehir gözlemesidir. Seyitgazi’ye giderek seyit battal gazinin türbesini ve kervansarayı da görebilirsiniz.

Eskişehir Havaalanı

Eskişehir Anadolu havalimanı, Anadolu üniversitesinin iki eylül kampüsünde konumlanmıştır. Aynı zamanda sivil havacılık ve uzay bilimleri fakültesine aittir. 2007 yılında İstanbul ve Eskişehir arasında sivil uçak seferleri başlatılmıştır. İçinde bulunduğumuz yıl itibariyle, Eskişehir’den uçuş yapılabilecek illerimiz, Trabzon, Gaziantep, İstanbul, Diyarbakır, adana ve dalamandır. Görüldüğü gibi, Türkiye’nin dört bir yanında Eskişehir’den uçabilmek aynı zamanda bürüksele uçuş gerçekleştirebilmek de mümkündür.

Ulaşım

Eskişehir havaalanından şehir merkezine, İki Eylül kampüsüne giden otobüsler ile ulaşabilirsiniz. Bunun yanında biraz yürüyerek tramvay hattınızı da kullanabilirsiniz. Eskişehir havalimanından şehir merkezine ulaşmak için taksi tutabilir ya da VIP araç kiralayabilirsiniz.

 

 

 

 


Gazipaşa - Eskişehir uçak bileti

Gazipaşa’ya En Ucuz Bileti Satın Al

Gazipaşa’ya ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz havaalanı Gazipaşa-Alanya havaalanıdır. Birçok hava yolu şirketlerine internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Ucuz uçak bileti pek çok firma tarafından temin edilmektedir. Gazipaşa’ya ulaşım rahat ve konforludur en ucuz Gazipaşa uçak bileti internetten bulabilirsiniz. Uçak bileti sahibi olmak için sistemden bilgilerinizi girip biletinizi alabilirsiniz.

Gazipaşa Tarihi

Gazipaşa’nın tarihteki yeri M.Ö 2000’lerde başlar. Hititlerin bir kolu olan Luviler’e ev sahipliği yapmıştır. Tarihteki bir diğer yeri de M.Ö 628 yılındadır. M.S 6.yy’dan başlayarak Güney Akdeniz Bizans İmparatorluğunun egemenliğinde olmuştur. Osmanlı döneminde ise Fatih Sultan Mehmet Gazipaşa’yı Karamanoğullarından alarak Osmanlı hâkimiyetine almıştır.

Gazipaşa İklimi

Gazipaşa’da Akdeniz iklimi hâkimdir denemez çünkü ne batı Akdeniz nede doğu akdeniz iklim türü geçerlidir. Gazipaşa’da üç mevsim bahar vardır. Mevsimler Alabahar, ilkbahar, yaz ve sonbahardır. Bahar ayında yağış vardır ve sıcaklık nadiren düşer, yaz mevsimi sıcak ve kuraktır.

Gazipaşa Ekonomisi

Gazipaşa’da ekonomi hava şartlarına bağlıdır. Kuru tarım, ormancılık, hayvancılık, küçük el sanatları, ticaret ile uğraşılır. Sera ve seracılık ilçelerin en önemli geçim kaynağıdır Ayrıca ilçeye hâkim olan sektör tarımdır. Tarımla uğraşanların %80’i seracılıkla uğraşmaktadır. İlçede iklim koşulları hayvancılık içinde uygundur. Ormancılık ve balıkçılık da ilçede gelir kaynaklarından biridir.

Gazipaşa Nüfusu

Gazipaşa’da en son sayım 2014 yılında yapılmıştır. Nüfusu 2014 yılında 24.509 erkek, 24.052 kadındır. Nüfusun %50,47’sini erkek, %49,53’ü kadındır.

Gazipaşa’da Ulaşım Nasıldır?

Antalya’nın kıyı ilçelerinden bir tanesidir. Akdeniz kıyısına paralel uzanır. Gazipaşa Alanya’ya 44 km, Antalya’ya 180 km’dir. Hem Alanya hem de Antalya’nın merkezinden ilçeye otobüsle ulaşım vardır. Özel araçla ise sahil yolundan Gazipaşa’ya ulaşılabilir. Ayrıca Ankara’dan ve İstanbul’dan hava yolu ile ulaşım vardır.

Gazipaşa’da Görülmesi Gereken Yerler

Gazipaşa Avrupa çevre birliği tarafından doğal güzellikleri nedeniyle pilot bölge seçilmiştir. Gazipaşa eski bir yerleşim yeri olduğundan ilçe ve çevresinde gezilecek çok sayıda tarihi eser ve şehir kalıntıları vardır. İlçede doğal havuz bulunmaktadır. Gazipaşa Antalya’nın en doğusundaki ilçedir ve Antalya’nın son turistik ilçesidir.

  • Selinus antik kenti
  • Yalan dünya mağarası
  • Koru plajı
  • Kızılin
  • Antıocheıa ad gragum-nohut yeri
  • Lamus-adanda antik kenti
  • Nephelis-muzkent antik kenti
  • Hasdere köyü
  • Halil limanı
  • Bıçkıcı manastırı
  • Lotape
  • Lamus kenti
  • Aytap koyu
  • Kâhyalar plajı ve orman kampı
  • Kral koyu (güney köyü )
  • Korsanların aşk mağarası

 

Gazipaşa Lezzetleri

Bölge ürünlerinin şekillendirdiği bir mutfak yapısı vardır. Turunçgiller , susam, muz, domates, yer fıstığı , salatalık, soya, biber , taze fasulye , patlıcan , kabak en çok üretilen ürünlerdir. Bölgede zeytincilik de yapılmaktadır.

  • Laba dolması
  • Hibeş
  • Saç kavurması
  • Saç böreği
  • Enginarlı girit kebabı
  • Sarmaşık kuşkonmaz
  • Hulüklü
  • Lezzet çıkışı
  • Biber frigya dolması
  • Cive
  • Gülüklü çorbası
  • Tavuk suyuna gülüklü çorbası
  • Gökçesu pilavı
  • Alanya bohçası
  • Şilofka
  • Sedik aşı çorbası
  • Hülüklü çorbası
  • Şakşuka
  • Analya kabağı sote
  • Arap kadayıfı
  • Mercimekli dondurma
  • Zerde
  • Kabak çiçeği dolması
  • Börülce salatası
  • Finike usulü muz tatlısı
  • Patlıcan reçeli

 

Gazipaşa’da Nerelerde Konaklanabilir?

Gazipaşa konum olarak oldukça ideal bir yerdedir. Antalya-mersin yolu üzerinde olması sebebiyle ilçeye ulaşım kolaydır. Gazipaşa yaz turizminin Antalya’da yoğun geçtiği yerlerdendir. Oteller genellikle 3 veya 4 yıldızlıdır. Ayrıca apart otel ve pansiyonda konaklamak için tercih edilebilir. Otel ve konaklama fiyatları sezona göre değişmekte, Temmuz ve ağustos aylarında fiyatlar daha yüksek olmaktadır. Oteller ilçe merkezinde ve sahilde bulunmaktadır ve kıyıdan 3 km kadar içindedir. O yüzden eğer otel merkezde ise denize yürüyerek veya merkezden kalkan araçlarla gidilebilir. Sessiz ve kalabalıktan uzak bi tatil için tercih edilebilir. Konaklanabilecek oteller:

  • Grand akça otel
  • Gazipaşa star otel
  • Selinus beach club otel
  • Delfin hotel

 

Gazipaşa Tedavi Merkezleri

Gazipaşa’da bir tane hastane olduğundan Alanya ve Antalya’daki çevre hastanelerde gitmek mümkündür ve ulaşımları rahattır.

  • Gazipaşa devlet hastanesi
  • Memorial hastanesi
  • Medstar hastanesi
  • Antalya eğitim ve araştırma hastanesi
  • Özel Antalya yaşam hastanesi
  • Antalya Atatürk devlet hastanesi
  • Özel ofm hastanesi
  • Özel Antalya Anadolu hastanesi
  • Medical park
  • Özel akdeniz şifa hastanesi
  • Sağlık bakanlığı Antalya ağız ve diş sağlığı merkezi
  • Dünya göz hastanesi
  • Uncalı meydan hastanesi
  • Memorial lara tıp merkezi
  • Medstar topçular hastanesi
  • Antalya hayvan hastanesi
  • Aşır aksu devlet hastanesi
  • Özel olimpus hastanesi
  • Akdeniz üniversitesi hastanesi

Gazipaşa-Antalya Havaalanı

Gazipaşa- Alanya havaalanı Şubat 2010 tarihinde açılmış ilçeye ulaşım kolaylaştırma açısından büyük bir pay almıştır. Havaalanına HAVAŞ ile ulaşım mümkündür.

Ayrıca Eskişehir - Kocaeli uçak bileti, Sivas - Zonguldak uçak bileti, Ağrı - Rize uçak bileti uçuşlarımıza göz atabilirsiniz.
Warning: fread(): Length parameter must be greater than 0 in /home/biletisun/public_html/sehir.php on line 105

Ucuz Gazipaşa Eskişehir Uçak Bileti

Tüm Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Ucakbiletisun.com'den en son seyahat haberleri ve ucuz uçak bileti fırsatları hakkında mail almak istiyorum: